Kunst uitleen

Wat houdt het in?

Allereerst moet mijn werk u aanspreken en u het gevoel geven “daar wil ik eens langer en intensiever naar kunnen kijken”. Met de kunstuitleen hoeft dat geen vraag meer te zijn. Voor een klein bedrag per maand kunt u een of meerdere werken van mijn hand lenen, ingelijst en wel.

Als u het niet wilt hoeft een geleend werk nooit terug.

Aan een schilderij gaat u hechten als het goed is. En via de kunstuitleen maakt u zich al lenend de kunst eigen. Want van het maandelijks te betalen bedrag spaart u op een half procent na alles.

Wat betaalt u?

U betaalt per maand 3% van de aankoopprijs. U spaart per maand 2.5% van de aankoopprijs.

Een rekenvoorbeeld.

U leent een kunstwerk van zeg € 500.-. Dan betaalt u per maand € 15.-. Van die € 15.- die u betaalt blijft maar liefst € 12.50 voor u gereserveerd als spaartegoed. Zo kost een schilderij van € 500.- per maand € 2.50.

Het spaartegoed.

Het doel van het spaartegoed is het vroeg of laat aan te wenden om een kunstwerk aan te schaffen. Dat kan het werk zijn dat u geleend heeft, of een ander werk naar keuze.

Hoe lang mag u lenen?

De minimale leentijd beslaat 3 maanden. Een maximale leentijd is er in principe niet. Wel is het zo: Als u een werk langer dan 12 maanden geleend heeft mag dat betreffende werk niet meer geruild worden. U kunt dan rustig verder lenen tot het werk is afbetaald.

Ik hoop dat ik u een beetje enthousiast heb kunnen maken. Reageren of aanmelden kan via het formulier hier naast.